· 

Hoe krijg ik meer energie?

Ben jij ook altijd te druk en denk je: hoe krijg ik meer energie? En dat je het gevoel hebt dat er nog veel meer in jou zit, maar je niet vooruit te branden bent? Ik had dat gevoel vroeger zo vaak dat ik dacht dat ik gebroken was. Maar door de jaren heen heb ik mijn eigen manieren gevonden om meer uit mijn lijf, en nog belangrijker uit mijn hoofd, te halen. Daar heeft yoga me enorm bij geholpen.

 

Natuurlijk is het belangrijk om gezonder te eten, genoeg te slapen en voldoende te bewegen. Maar wat doe je als dat allemaal niet genoeg is?

 

Ten eerste is er geen hapklare manier om het beste uit jezelf te halen en meer energie te genereren. Als die er wel was, dan was ieder persoon zielsgelukkig en zou je je niet afvragen hoe het beter kan. Ten tweede heeft ieder mens zijn/haar eigen voorkeuren en moet je dus zelf actief op zoek gaan naar datgene wat bij jou past. 

 

Gelukkig zijn er wel manieren om dieper bij jezelf naar binnen te kijken en te ontdekken wat er allemaal zit. Als je weet wat JIJ voelt en wat jij wel en niet wil in je leven, dan kun je ernaar handelen. Op die manier kun je meer doen wat voor JOU werkt (ongeacht wat iedereen ervan vindt) en laten wat voor jou niet werkt.

 

Hieronder vind je 5 tips om dieper tot jezelf te komen en meer energie te voelen de hele dag door.

 

  • Ga de natuur in. Dit kan het plaatselijke bos (strand, park, weiland) zijn of je eigen tuin. Als je maar jezelf onderdompelt in de natuur om je heen, want daar gaat het om. Raak de bomen aan, voel het zand tussen je tenen, ruik aan de bloemen. Dit zorgt er allemaal voor dat je ontspant. Je wordt automatisch rustiger in je hoofd en voelt wat er in je lijf gebeurt. Je aardt letterlijk en figuurlijk.

 

  • Ga op je hoofd staan. Door in een omgekeerde houding te gaan staan, verandert de bloedsomloop en voel je meer energie door je lijf stromen. Dus doe een handstand, ontspan, schud jezelf los. Als je lijf het niet toelaat, kun je ook simpelweg met je benen omhoog gaan liggen of achterover leunen. Je zult daarna merken dat er nieuwe inzichten ontstaan en je beter in je vel zit.

 

  • Eet een dagje niet. Of minder dan je gewend bent. Je witte bloedcellen gaan dan hard aan de slag om alle troep op te ruimen in je lijf. Er ontstaat meer ruimte in je lichaam en in je hoofd. Je kunt bij voorbeeld elke vrijdag tussen tien uur 's ochtends en tien uur 's avonds niet eten. Natuurlijk kan dit ook te veel zijn de eerste keer: als je suikerspiegel te onstabiel is en/of je ziek bent, zal het te zwaar zijn. In dat geval kun je ook beginnen met een uurtje later te eten en de snacks over te slaan. Je zult snel merker dat er helderheid in je hoofd ontstaat.

 

  • Train de zwakste spieren in je lijf. Door de zwakste spieren actief aan te zetten, gaat de energie beter door je lijf stromen. De signaaloverdracht tussen de zenuwcellen vebetert en je algehele welzijn krijgt een upgrade. Dus ga naar een les (pralaya) yoga en verken je grenzen. Juist als je voelt dat je te weinig energie hebt, heeft jouw lijf het hard nodig.

 

  • Geef je voeten aandacht. Je voeten dragen je de hele dag, ze zitten in krappe schoenen en kunnen niet ademen. Maar in je voeten zitten ook heel veel botten en spieren die je hele lijf moeten ondersteunen. De stand van je voeten bepaalt hoe de rest van je lichaam erbij staat (en andersom). Dus masseer je voeten dagelijks, neem een voetenbadje, trek de tenen los van elkaar. Je zult merken dat na een voetmassage vermoeidheid en hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0