Mijn naam is Jane Komogorova en ik woon en studeer in Delft. 

 

Toen ik in aanraking kwam met pralaya yoga, was ik verkocht. Geen enkele andere vorm van yoga of sport heeft me zo kunnen vervoeren. Ik heb van kleins af aan allerlei pijntjes gehad en heb veel specialisten gezien, maar er is nooit een oorzaak gevonden, laat staan een oplossing.

 

Wat een verrassing was het toen mijn platvoeten toch niet zo plat bleken, mijn allergieën verdwenen, de mist in mijn hoofd optrok en mijn heupen terug in de originele positie gingen. Het kan dus wél! De grote ontdekkingsreis in mezelf heeft ervoor gezorgd dat ik andere mensen beter begrijp en ze kan helpen met de bestaande problemen. Ik heb die problemen immers ook!

 

Ik train dagelijks met de fantastische yogadocent Marlies de Koning, zonder haar was mijn bedrijf er niet geweest. Daarnaast volg ik de Pralaya Yoga Teacher Training onder leiding van de prachtige Dorinda Farver en de Amerikaanse natuurkundige Robert Boustany. Robert is grondlegger van het Pralaya Systeem en hij geeft al meer dan veertig jaar yogales. Deze geniale yogi laat je jezelf zijn terwijl je nieuwe grenzen verkent, en dat nog voor je een houding hebt aangenomen! 

 

Pralaya yoga is gebaseerd op een logisch, wetenschappelijk systeem. In mijn les zul je naast de traditionele yogahoudingen ook aanpassingen vinden die voor iedereen haalbaar zijn. Ik werk veel met het omvormen van bindweefsel, versterken van zwakke spiergroepen en uitlijnen van gewrichten. Naarmate het lichaam opent, zullen de elektrische signalen beter lopen via de zenuwen. En dat zorgt ervoor dat je minder pijn voelt, meer energie krijgt en je algemene gezondheid wordt beter.

 

Je bent van harte welkom in mijn les!

 

zie ook: Pralaya Yoga DelftPralaya Yoga Houston

 

 

 Foto credits: Harold Pereira voor Yoga Magazine, MUA: Clayton Leslie, stylist: Esther de Munnik