· 

Interview LOI Magazine: "Ze gaf me iets voordat ik wist dat ik het nodig had"

Soms komen er mensen op je pad die je leven voorgoed veranderen. En als je geluk hebt, word je onder die invloed een beter mens.

 

Ik had het grote geluk dat ik mijn yogadocente Marlies de Koning heb ontmoet. Ik stapte op een ochtend haar studio binnen: ik was moe, had hoofdpijn, slecht geslapen, nergens zin in... Ik vond dat mijn donkere periode nu wel erg lang duurde. Maar ik kwam er niet uit en had een frisse blik nodig. Ik bedacht met dat ik me toch niet slechter kon gaan voelen dan ik al deed en sleepte mezelf naar de zoveelste yogales. 

 

Op dat moment wist ik nog niet dat dat het begin van een grote omslag in mijn leven zou zijn. Na anderhalf uur in de les van Marlies voelde ik me al beter. Hoofdpijn was weg, humeur was beter, ik voelde me lichter en ik had zelfs zin om iets van mijn dag te maken. Na een paar lessen was ik al een ander mens: mentaal en fysiek. Het leek wel magie. Geen enkele andere yogales of docent heeft me zoveel verdieping gebracht.

 

Eerst was ik verbaasd dat ik al mijn vragen (en dat zijn er nogal veel) bij Marlies mocht neerleggen en kritisch mocht zijn. Maar dat sloeg snel om in gevoel van herkenning: het was alsof ik in een warm bad stapte. Eindelijk een yogadocent die antwoord geeft... Wat een heerlijkheid! Marlies heeft een uniek talent om mensen op hun gemak te stellen, ze veilig te laten voelen en ze mee te nemen op ontdekkingsreis in eigen lichaam. Haar lessen hebben dan ook al een grote groep capabele docenten voortgebracht.

 

Ik bleef elke dag terug komen met mijn vragen en ik leerde iedere les iets nieuws over mezelf. Ik ging me verdiepen in de anatomie, psychologie van de mens en de Pralaya methode in het algemeen. En toen werd ik ineens zelf docent. Met mijn eigen ervaring bleek ik mensen te kunnen helpen. 

 

En dat doe ik nog steeds. Ik ben erg trots en dankbaar om in dit interview een klein deel van mijn ontwikkeling te mogen delen. Nooit had ik gedacht dat mijn leven zo zou veranderen. Dank je wel Marlies!